Orthopedie | ACP

Mocht uw paard kreupel of onregelmatig zijn, dan is het belangrijk om door middel van een grondig onderzoek de oorzaak van de kreupelheid te achterhalen. Pas als de oorzaak bekend is kan een effectieve behandeling worden ingezet.

De kliniek beschikt over een verharde monsterbaan en omheinde harde en zachte volte om op een veilige manier het kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Nadat bekend is aan welk been het paard kreupel is kan door middel van lokale anesthesie achterhaald worden in welke regio van dit been het probleem zit.

Voor verdere diagnostiek beschikt de paardenkliniek over moderne apparatuur die nodig is om een grondig kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Zoals een digitaal röntgenapparaat en een echografisch apparaat. Met een röntgenapparaat kunnen de botten in beeld gebracht worden en met de echo de weke delen, zoals pezen en banden van het gewricht.
 

ACP

Wij hebben de mogelijkheid om een peesletsel te behandelen met ACP. ACP staat voor Autoloog Geconditioneerd Plasma. Dit wordt verkregen uit het bloed van het paard zelf. In ACP zitten groeifactoren die een positieve werking op de heling van blessures aan pezen en banden hebben. Daarnaast kan het ook worden ingezet bij slecht helende wonden. Door gebruik van ACP zal een (pees)blessure sneller helen en zal het nieuwe weefsel van een hogere kwaliteit zijn dan wanneer er geen gebruik is gemaakt van ACP. De kans op een nieuwe blessure op dezelfde plek zal dan ook afnemen. In de humane geneeskunde wordt deze behandeling al jaren met succes toegepast voor de behandeling van pees- en bandletsels. ACP wordt onder echogeleiding ingespoten.

 

Maak een afspraak

Contact

Paardenkliniek Aa en Hunze
Elperstraat 3
9443 TL Schoonloo

0592-501651
Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Geplaatst op: 2021-04-09

Beste klanten, Zoals de meeste van jullie al vernomen hebben gaan we volgend jaar verhuizen naar een andere plek. De nieuwe paardenkliniek zal in Orvelte worden gerealiseerd en naar verwachting zal de bouw/verb...

Lees meer Meer nieuws
Merriespreekuur

Merriespreekuur

Geplaatst op: 2021-04-09

Per 1 april is er weer inloopspreekuur voor het scannen van de merries! Van maandag t/m vrijdag tussen 08.30-09.00u kunt u vrijblijvend, zonder afspraak langskomen om uw merrie te komen scannen.  

Lees meer Meer nieuws