Orthopedie | Shockwave

Mocht uw paard kreupel of onregelmatig zijn, dan is het belangrijk om door middel van een grondig onderzoek de oorzaak van de kreupelheid te achterhalen. Pas als de oorzaak bekend is kan een effectieve behandeling worden ingezet.

De kliniek beschikt over een verharde monsterbaan en omheinde harde en zachte volte om op een veilige manier het kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Nadat bekend is aan welk been het paard kreupel is kan door middel van lokale anesthesie achterhaald worden in welke regio van dit been het probleem zit.

Voor verdere diagnostiek beschikt de paardenkliniek over moderne apparatuur die nodig is om een grondig kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Zoals een digitaal röntgenapparaat en een echografisch apparaat. Met een röntgenapparaat kunnen de botten in beeld gebracht worden en met de echo de weke delen, zoals pezen en banden van het gewricht.
 

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een moderne therapie die bij mensen en paarden zijn nut heeft bewezen bij m.n. pees- en spierblessures.
 

Hoe werkt het?

Shockwaves zijn drukgolven met hoge energie die weefsels(m.n. pezen/spieren) als het ware in elkaar drukken en uit elkaar trekken. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden de cellen geactiveerd en verklevingen tussen peesweefsels voorkomen waardoor de spier/peesblessure sneller en beter geneest.
 

Wanneer shockwave therapie?

• Bij pees- en spierblessures
Hals- en rugpijn (stijve spieren hals en rug)
Sportpaardenbegeleiding (prestaties optimaliseren)
Arthrose
Wondgenezing

Maak een afspraak

Contact

Paardenkliniek Aa en Hunze
Zuideresweg 2
9441 TZ Orvelte

0592-501651
Nieuwe voltes

Nieuwe voltes

Geplaatst op: 2022-12-06

De nieuwe voltes zijn in gebruik genomen!

Lees meer Meer nieuws
Geboorte-emmer

Geboorte-emmer

Geplaatst op: 2022-03-24

Ook dit jaar is de geboorte emmer weer bij ons verkrijgbaar! Deze emmer is gemaakt om de eerste basis hulp bij de geboorte van uw veulen te kunnen geven. Ook zit er een checklijst bij die u kunt gebruik...

Lees meer Meer nieuws