Tandheelkunde | Diastasen

Een diastase is een opening tussen twee kiezen, waar zich voedsel in ophoopt. Vooral bij het voeren van kuil geeft dit problemen. Dit opgehoopte voedsel geeft een pijnlijke druk op het tandvlees en er ontstaat een infectie. Het tandvlees trekt zich terug, waardoor er diepe pockets ontstaan, waar je soms zo met het topje van je vinger in kunt. Als de infectie verder opkruipt kun je ook een voorhoofdsholte-ontsteking krijgen of een fistel aan de onderkaak. Op de tegenoverliggende kiezenrij kan er een kam ontstaan precies tegenover de diastase. Deze kam perst het voedsel nog verder samen. Meestal zitten de diastasen tussen de kiezen in de onderkaak.

Maak een afspraak

Diastasen Paardenkliniek Aa en Hunze

Contact

Paardenkliniek Aa en Hunze
Elperstraat 3
9443 TL Schoonloo

0592-501651
Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Geplaatst op: 2021-04-09

Beste klanten, Zoals de meeste van jullie al vernomen hebben gaan we volgend jaar verhuizen naar een andere plek. De nieuwe paardenkliniek zal in Orvelte worden gerealiseerd en naar verwachting zal de bouw/verb...

Lees meer Meer nieuws
Merriespreekuur

Merriespreekuur

Geplaatst op: 2021-04-09

Per 1 april is er weer inloopspreekuur voor het scannen van de merries! Van maandag t/m vrijdag tussen 08.30-09.00u kunt u vrijblijvend, zonder afspraak langskomen om uw merrie te komen scannen.  

Lees meer Meer nieuws