Röntgen | Aan-/ verkoopkeuring

De paardenkliniek beschikt over digitaal röntgenapparatuur zodat de kwaliteit van de opnames hoog is en er meteen uitslag gegeven kan worden.

Röntgenologische keuring
Een röntgenologische keuring wordt meestal aansluitend aan de klinische keuring verricht. Er kunnen afwijkingen zijn die met de klinische keuring niet tot uiting kwamen maar wel aanleiding kunnen geven tot kreupelheid bij het gebruik van het paard in de sport.

Klinische keuring
Een klinische keuring bestaat uit verschillende onderdelen, hierbij word gelet op eventuele aandoeningen en afwijkingen aan het hart of longen, de ogen en mond/gebit. Ook word het bewegingsapparaat bekeken dit wordt gedaan op harde bodem en op zachte bodem. De buigproeven worden aan alle vier de benen uitgevoerd, hierbij word er gekeken of het paard onregelmatig beweegt en of het aanhoud.

Maak een afspraak

Contact

Paardenkliniek Aa en Hunze
Elperstraat 3
9443 TL Schoonloo

0592-501651
Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Geplaatst op: 2021-04-09

Beste klanten, Zoals de meeste van jullie al vernomen hebben gaan we volgend jaar verhuizen naar een andere plek. De nieuwe paardenkliniek zal in Orvelte worden gerealiseerd en naar verwachting zal de bouw/verb...

Lees meer Meer nieuws
Merriespreekuur

Merriespreekuur

Geplaatst op: 2021-04-09

Per 1 april is er weer inloopspreekuur voor het scannen van de merries! Van maandag t/m vrijdag tussen 08.30-09.00u kunt u vrijblijvend, zonder afspraak langskomen om uw merrie te komen scannen.  

Lees meer Meer nieuws